6 CALITATI ALE UNUI ANTREPRENOR DE SUCCES

In cele ce urmeaza, vom prezenta profilul antreprenorului de succes. Acesta este o persoana independenta care, din proprie initiativa, porneste o afacere, asumandu-si riscurile ce tin de derularea acesteia, in scopul obtinerii unor beneficii personale. Antreprenoriatul reuneste categorii diverse de oameni, din toate clasele sociale. Toti acesti intreprinzatori au, insa, cateva calitati comune:

 1. Viziune si spirit inovator
  Antreprenorul simte si recunoaste oportunitatile pietei. El isi mobilizeaza toate resursele pentru a valorifica aceste oportunitati. In acelasi timp, antreprenorul isi modifica metodele si obiectivele, atunci cand strategia initiala nu da rezultatele scontate.
  2. Perseverenta
  O idee poate fi transpusa in realitate numai cu multa munca, rabdare si perseverenta. Ideile de afaceri pot fi dezvoltate, treptat, pana in momentul in care dau roadele asteptate.
  3. Incredere in afacerea sa
  Aceasta calitate influenteaza adesea si atitudinea partenerilor si colaboratorilor. Finantatorii si clientii sunt inclinati, in mod firesc, sa investeasca si sa cumpere produse in care antreprenorul are incredere.
  4. Asumarea responsabilitatii
  Inainte de a initia o afacere, antreprenorul trebuie sa accepte posibilitatea ca, in cazul unui esec, sa piarda resursele investite. Deoarece aceste riscuri sunt specifice activitatii antreprenoriale, antreprenorul trebuie sa si le asume si sa incerce permanent sa le reduca printr-un control cat mai bun al afacerii.               5. Determinare
  Antreprenorii au capacitatea de a lucra timp indelungat si sunt dispusi sa isi  dedice majoritatea timpului activitatilor respective.
  6. Spirit organizatoric
  Antreprenorii de succes au un plan scris care le ghideaza actiunile pe parcursul initierii si dezvoltarii afacerii. Este foarte important ca antreprenorul sa aiba o viziune clara asupra actiunilor necesare in fiecare situatie/etapa. La fel de importanta este si capacitatea de a ajusta aceste planuri in cazul unor schimbari bruste de conjunctura.

  Sursa: MADR, Publicatia Tematica nr. 6, an II - Antreprenoriat pentru tinerii din mediul rural, 2014.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com