Explicatiile MFP: Cine trebuie sa depuna declaratiile privind impozitul local?

In atentia patronilor SRL, PFA!

Ministerul Finantelor Publice explica modalitatea in care persoanele fizice care detin locuinte in care functioneaza o persoana juridica trebuie sa procedeze in privinta impozitului pe cladirile cu destinatie mixta. Explicatiile se refera la declaratiile pe care trebuie sa le depuna, pana la 31 martie, proprietarii de cladiri cu destinatie rezidentiala sau mixta la directiile de taxe si impozite locale ale localitatilor respective.

Explicatia MFP este disponibila la:

http://www.mfinante.gov.ro/acasa.html

"Persoanele fizice care din 31 decembrie 2015 au in proprietate cladiri NEREZIDETIALE (fara calitate de locuinta n.r.) sau cladiri cu DESTINATIE MIXTA (locuinte in care functioneaza si sedii de firme, de exemplu -n.r.) au obligatia sa depuna o declaratie, pana la data de 31 martie 2016, conform Modelului 2016 - ITL aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP nr.4087/2069 din 22 decembrie 2015 publicat in MO nr.972/29.12.2015.

Ordinul este disponibil la:

http://www.portalcontabilitate.ro/ordinul-mdrap-nr-2069_201

Exemplu: in cazul in care am o locuinta cu destinatie mixta (in apartament) unde am inregistrat un sediu social ca persoana fizica autorizata sau ca un SRL, chiar daca nu-mi desfasor activitatea acolo, trebuie sa depun aceasta declaratie pana la 31.03.2016.

Asadar, NU toate persoanele fizice trebuie sa depuna aceasta declaratie!

In ceea ce priveste terenul de sub casa, acesta se impoziteaza in functie de rangul localitatii si zona in care se gaseste imobilul, conform art.465, alin.2, din Legea nr.227/2015, privind Codul Fiscal.

Impozitul este cel aferent terenului cu constructie". Potrivit ordinului mentionat, autoritatile locale au obligatia sa emita si sa posteze pe site-urile lor oficiale tipizatul declaratiei privnd ipozitul local pe cladirile cu scop nerezidential sau mixt.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com