Înființarea pieței locale a produselor apicole din Jurilovca

Miere de Jurilovca.ro – o platformă ce încurajează colaborarea producătorilor locali din apicultură, plasată sub umbrela unui brand colectiv, asigurat de administrația locală Jurilovca

Comuna Jurilovca este una din porțile de intrare în Delta Dunării – o destinație din județul Tulcea foarte apreciată de vizitatori pentru obiectivele sale turistice și gastronomia pescărească specifică Deltei.

Puțin cunoscut este, însă, faptul că aici există și o comunitate bine închegată de apicultori, ce însumează aproximativ 10.000 de familii de albine. Apicultura este un domeniu care generează, în Jurilovca, mici afaceri de familie și este o îndeletnicire care se transmite prin generații, fiind o activitate ce creează locuri de muncă de lungă durată.

Puțin cunoscut este, însă, faptul că aici există și o comunitate bine închegată de apicultori, ce însumează aproximativ 10.000 de familii de albine. Apicultura este un domeniu care generează, în Jurilovca, mici afaceri de familie și este o îndeletnicire care se transmite prin generații, fiind o activitate ce creează locuri de muncă de lungă durată.

Cum din ce în ce mai mulți oameni vor să știe de unde provin produsele pe care le consumă și care sunt practicile fermierilor care le produc,pentru a da vizibilitate sectorului apicol local, Comuna Jurilovca a creat site-ul mieredejurilovca.ro – o platformă comună pentru colaborarea producătorilor locali din apicultură, plasată sub umbrela unui brand colectiv, asigurat de administrația locală Jurilovca.

Astfel, pe pagina web sunt publicate periodic informații relevante despre sectorul apicol local și beneficiile mierii, date despre evenimentele organizate pentru promovarea pieței locale și a lanțurilor scurte de aprovizionare, dar și poveștile apicultorilor locali ce ilustrează drumul mierii de la stup până la cămara personală.

 „Pentru majoritatea consumatorilor, un produs local face trimitere mai întâi la valorile ce definesc o comunitate și abia în plan secund la o poziționare geografică specifică. Piața locală a produselor apicole din Jurilovca va include produse de calitate verificată ce provin de la apicultorii din comunitatea noastră pe care îi poți cunoaște, cu care poți interacționa și de la care poți afla povestea produsului lor”a declarat Eugen Ion, Primar al Comune Jurilovca.

mieredejurilovca.ro este una dintre componentele proiectului „Înființarea pieței locale a produselor apicole din Jurilovca”, implementat de Comuna Jurilovca în parteneriat cu Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM-uri și Balaban Cătălin PFA, în calitate de producător local. Parteneriatul își propune să identifice cele mai bune variante de creștere atât a vizibilității crescătorilor de albine, cât și a sectorului local de apicultură.

 „Consumul de produse locale ajută nu doar familiile care se implică în dezvoltarea micilor afaceri, ci întreaga economie locală, prin menținerea producătorilor români pe piață și încurajarea antreprenoriatului în mediul rural, mai ales în această perioadă extrem de dificilă pentru întreg sectorul economic național” a declarat Elena Coandă, președintele Patronatului Național al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii.  

Proiectul „Înființarea pieței locale a produselor apicole din Jurilovca” este implementat în cadrul submăsurii 16.4 – Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri îl reprezintă cooperarea dintre actorii din sectorul agro-alimentar pentru a comercializa produsele din lanțurile scurte de aprovizionare, utilizând metode inovatoare pentru atragerea unor noi categorii de consumatori.

___________________________________________________________________________

Mai multe informații privind implementarea proiectului „Înființarea pieței locale a produselor apicole din Jurilovca” puteți afla folosind următoarele date de contact:

0240 563 797 – Eugen Ion, Primar al Comunei Jurilovca (Lider)

0744 502 399 – Elena Coandă, președinte Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM

                                      (Partener 1)

0747 607 305 – Cătălin Balaban, producător local (Partener 2 )

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com