Pașii pe care trebuie să îi faci atunci când te decizi să întemeiezi o afacere

Prin întemeierea unei afaceri obții independență profesională și acest lucru este unul dintre beneficii. Succesul pe plan profesional este un obiectiv pentru noi. Putem cu ușurință să ne proiectăm un viitor în care afacerea prosperă. Dar înainte de toate e important să nu subestimăm munca pe care urmează să o depunem. Implicarea, efortul, ambiția sunt doar câteva dintre calitățile care ne vor menține pe linia de pluturie și care conduc la performanță.
Pentru început însă, e important să avem curajul de a întemeia propria afacere. Iar daca suportul financiar este cel de care avem nevoie fondurile nerambursabile pot acoperi până la 98% din valoarea proiectului. O parte din bani pot fi folosiți pentru consultanță în scrierea și implementarea proiectului. Iată care care sunt pașii necesari înființării unei afaceri.
1. Studiază programele din fonduri europene. Organizarea nu trebuie să lipsească, e important să încadrezi proiectul tău într-un anumit program pentru a cunoaște toate informațiile și a-ți planifica acțiunile.
2. Nu omite să citești Ghidul Solicitantului. Acesta conține etapele și documentele necesare pentru fiecare submăsură. În funcție de ponderea finanțării acordate, poți identifica și alte surse care te vor ajuta să îți acoperi investiția.
3. Redactarea propriu-zisă a proiectului este următoarea etapă, alături de întocmirea dosarului cu documentația cerută de autorități și depunerea acestora în termenul prevăzut. Din acest moment vor intra în joc autoritățile care vor analiza și selecta proiectul și solicitanții.
4. În final se semnează contractul de finanțare și se pune în desfășurare planul.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com