LUMINITA ONOAIE

Salutare, sunt Luminita Onoaie, am 37 de ani si o experienta de 10 ani in managementul si planificarea de proiect. Sunt manager de proiect certificat CNFPA. Mi-a placut mereu sa organizez si sa supervizez lucruri si oameni, dar abia in 2005 am realizat ca vreau sa fac asta ca si profesie.

Am urmat cursurile Facultatii de Stiinte Economice, specializarea Managementul firmei in cadrul Universitatii de Vest din Timisoara in perioada 1996-2000. Am inceput cariera profesionala ca angajat la BCR Constanta in anul 2000. Aici am acumulat foarte multa experienta in domeniul financiar- bancar, prin prisma jobului pe care il aveam si anume ofiter credite corporate. Mi-a placut foarte mult domeniul bancar, dar din pacate acest lucru imi ocupa trei sferturi din zi si nu mai aveam timp sa stau cu familia. De aceea am decis sa realizez ceva pe cont propriu si sa fac ceea ce stiu mai bine si anume sa acord servicii de consultanta firmelor.

Am pornit de la 26 de ani in antreprenoriat, am muncit foarte mult, am invatat de la cei mai buni si am valorificat fiecare experienta. Am inceput cu realizarea de planuri de afaceri/studii de fezabilitate pentru acordarea de credite, dupa care in 2004 am auzit despre fonduri nerambursabile. Inceputul a fost foarte greu, clientii erau reticenti, nu intelegeau acest mecanism al unor fonduri pe care le primesti gratis cum s-ar spune. Acum am ajuns la nivelul in care avem o baza de clienti foarte bine definita si nu mai este necesar sa alergam dupa ei. Atunci cand pui suflet si implicare intr-un proiect se vede si de aceea eu consider ca si clientii ne recomanda cu drag ca niste consultanti de incredere.

In momentul in care am inceput afacerea, nu stiam nimic despre antreprenoriat si am facut lucrurile asa cum am crezut ca e bine... Cu siguranta, mi-ar fi fost de ajutor sa gasesc si sa fac parte dintr-o comunitate in care sa pot gasi inspiratie, sa cunosc alte afaceri, sa gasesc clienti, sa beneficiez de servicii la preturi mai mici. De aceea ma bucur ca acum fac parte dintr-un grup de femei de afaceri cu care ma pot consulta si care poate fi o sursa de inspiratie pentru noi afaceri/proiecte.

Ca să rezum ce stiu sa fac, pot oferi sfatuire si ajutor in urmatoarele activitati:

– scriere de proiecte pentru obtinerea de fonduri (ex: fonduri europene,
scheme de minimis, fonduri nationale etc);

– management de proiect (consultanta pentru intocmire rapoarte de progres, cereri de plata/cereri de rambursare, consultanta in achizitii publice etc.);

– scriere de planuri de afaceri/studii de fezabilitate pentru obtinerea de credite bancare.

Consider ca atuurile pentru a fi o femeie de succes in afaceri, din perceptia mea sunt: sa fii sigura pe tine, pe ceea ce vrei sa spui si sa faci. In afaceri, reusita consta in a castiga increderea clientilor. In zilele noastre, conteaza sa fii un om serios, de cuvant, care sa creeze valoare. Sigur, sa nu uitam ca nimic nu se obtine fara efort si ca sa ajungi departe, trebuie sa muncesti foarte mult.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com