„Primul loc de muncă” – Legea 248/2015

În data de 6 octombrie 2015, Senatul a adoptat proiectul de lege denumit „Primul loc de muncă” (Lg. 248/2015). Aceasta inițiativă legislativă prevede subvenţionarea cheltuielilor cu o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim pe țară garantat în plată în cazul unei persoane cu vârsta între 16 și 35 de ani, cu condiţia să se afle la primul loc de muncă. Angajatorii vor fi scutiți pe o perioadă de 18 luni de la plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru tineri fără experință cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani incadrați cu normă întreagă de lucru pe perioadă nedeterminată.

Pentru a beneficia de aceste prevederi legislative, angajatorii trebuie sa mențină raporturile de muncă ale tinerilor angajați cel putin 36 de luni de la data incheierii lor, în caz contrar, fiind obligați să restituie integral sumele încasate agențiilor pentru ocuparea forței de muncă.

Propunerea legislativă a fost transmisă spre dezbatere și aprobare către Camera Deputaților și ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Sursa: http://portalantreprenoriat.ro

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com