Programul “A doua sansa” pentru antreprenorii care au esuat in primul business!

Programul “A doua sansa” pentru antreprenorii care au esuat in primul business!

Ministerul Economiei vrea sa lanseze un program de sustinere a antreprenorilor care au esuat in primul business, acesta numindu-se “A doua sansa” si fiind sustinut din bani europeni prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2016-2020, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

„Esecul ar trebui perceput altfel, iar noi gandim un program denumit <<A doua sansa>> pentru cei care au esuat in primul business si care vor sa lanseze o noua afacere. Vrem sa facem acest lucru pentru a reduce aceasta frica fata de esec”, a explicat Vrinceanu.

189 milioane de euro pentru start-up-uri

In perioada 2016-2020 ministerul va aloca 189 de milioane de euro antreprenoriatului, toate fondurile fiind structurale. Dintre acestea, 35 de milioane de euro sunt destinate industriilor creative. Banii vor alocali in baza unui parteneriat intre Ministerul Economiei, Cancelaria premierului si Ministerul Culturii.

„Avem mai multe canale de comunicare cu care interactionam cu mediul de business. De exemplu, zona de turism este o industrie cu care comunicam constant si impreuna am facut o strategie de sustinere a turismului balnear. De asemenea, lucram indeaproape cu industriile creative unde colaboram cu Ministerul Culturii si Cancelaria premierului Dacian Ciolos. Practic, Ministerul Economiei va implementa in industriile creative ceea ce va rezulta in urma discutiilor cu aceste institutii. Cand ma refer la industrii creative includ si sectorul software”, a mai spus secretarul de stat.

Industriile creative valorifica talentul si creativitatea si se refera la arte vizuale, design, arhitectura, arte performative, mestesuguri. In Romania, industriile creative reprezinta un important sector economic, deoarece contribuie cu 9 miliarde de euro (aproape 6%) la PIB si peste 140.000 locuri de munca, potrivit unor estimari din 2015 ale Asociatiei Oricum, organizatie sustine sectorul creativ.

Bani europeni pentru tinerii debutanti si diaspora

Restul de 154 de milioane de euro din fondurile europene de 189 de milioane de euro pe care Ministerul Economiei vrea sa le ofere start-up-urilor vor fi investite in afacerile lansate de tinerii sub 35 de ani (SRL-D), in proiectele antreprenorilor romani din strainatate astfel incat acestia sa se reintoarca in Romania pentru a lansa business-uri si in programul „A doua sansa”, de sustinerea a intreprinzatorilor care au esuat la prima afacere.

Toate finantarile care vor fi oferite vor fi pentru companii de tip start-up.

 

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com