PROIECT ITI: Un viitor mai bun – prin educatie

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului il reprezinta asigurarea unei rate crescute de participare a 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii din cadrul - ŞCOALA PROFESIONALĂ “DANUBIUS” TULCEA; Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, la programe de invatare la locul de munca pe o perioada de 24 de luni, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI.

Pe termen lung, se vor crea astfel oportunitati sporite de integrare in munca a celor 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii, prin formarea si dezvoltarea de competente profesionale si transversale. Astfel, proiectul contribuie la realizarea obiectivului general al POCU. Proiectul genereaza un efect pozitiv pe termen lung, prin armonizarea studiilor teoretice cu cerintele pietei muncii, contribuind astfel la cresterea sanselor de incadrare pe piata muncii a viitorilor absolventi.

Prin obiectivul general al proiectului se urmareste ca 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii sa beneficieze de sprijin pentru participarea la programe de educatie/FP.

Ideea de baza a proiectului este: „Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.”

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. OS1 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 elevi din care minim 11% rromi / rural (14 elevi) de liceu la programe de invatare la locul de munca. OS 1 contribuie la atingerea indicatorului 4S131 si se realizeaza prin implementarea activitatii A1.
  2. OS2 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 elevi din care minim 11% rromi / rural (14 elevi) de liceu la servicii de consiliere si orientare profesionala. OS2 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A2.
  3. OS3 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin incheierea parteneriatelor de practica cu operatorii economici din aria de implementare a proiectului cu activitatea predominanta in sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si in domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, precum si prin derularea unei campanii de informare coordonata in ambele sensuri cu privire la importanta si necesitatea stagiilor de practica pentru elevi si angajatori. OS3 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A3.
  4. OS 4 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii de liceu la 8 targuri pentru firmele de exercitiu, 12 concursuri pe meserii si la certificarea competentelor informatice pentru obinerea certificatului ECDL. OS4 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A4. Proiectul vizeaza sprijinirea si imbunatatirea procesului de invatare practica al scolilor, aducand elemente de valoare adaugata.

Proiectul vizeaza sprijinirea si imbunatatirea procesului de invatare practica al scolilor, aducand elemente de valoare adaugata.

EFECTELE POZITIVE GENERATE PE TERMEN LUNG SUNT:

• Identificarea domeniilor ocupationale si analiza intereselor si preferintelor elevilor;

• Dezvoltarea capacitatii elevilor de planificare a carierei;

• Rezolvarea unor dificultati specifice deciziei de cariera;

• Indrumarea elevilor catre profesii conforme cu nivelul si dorintele lor;

• Planificarea carierei si a traseului profesional;

• Cunoasterea/evaluarea propriei persoane pentru a lua decizii eficiente in traseul educational si profesional;

• Consilierea elevilor in cariera lor pentru a lua o decizie buna de cariera prin metode/tehnici stiintifice;

• 120 elevi recrutati, selectati si consiliati, 92 elevi certificati;

• Minim 26 de elevi isi vor gasi un loc de munca;

• Minim 12 elevi vor continua studiile/vor urma un curs de formare la finalizarea calitatii de participanti in cadrul proiectului;

• 120 elevi vor obtine permisiul de conducere a calcultorului – ECDL

GALERIE EVENIMENT: SESIUNE DE INFORMARE A ELEVILOR CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA STAGIILOR DE PRACTICA DIN CADRUL PROIECTULUI

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com