PROIECT: “UN VIITOR MAI BUN – PRIN EDUCATIE”

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului il reprezinta asigurarea unei rate crescute de participare a 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii din cadrul - ŞCOLII PROFESIONALE “DANUBIUS” TULCEA; Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, la programe de invatare la locul de munca pe o perioada de 24 de luni, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI.

Pe termen lung, se vor crea astfel oportunitati sporite de integrare in munca a celor 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii, prin formarea si dezvoltarea de competente profesionale si transversale. Astfel, proiectul contribuie la realizarea obiectivului general al POCU. Proiectul genereaza un efect pozitiv pe termen lung, prin armonizarea studiilor teoretice cu cerintele pietei muncii, contribuind astfel la cresterea sanselor de incadrare pe piata muncii a viitorilor absolventi.

Prin obiectivul general al proiectului se urmareste ca 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii sa beneficieze de sprijin pentru participarea la programe de educatie/FP.

Ideea de baza a proiectului este: „Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.”

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. OS1 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 elevi din care minim 11% rromi / rural (14 elevi) de liceu la programe de invatare la locul de munca. OS 1 contribuie la atingerea indicatorului 4S131 si se realizeaza prin implementarea activitatii A1.
  2. OS2 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 elevi din care minim 11% rromi / rural (14 elevi) de liceu la servicii de consiliere si orientare profesionala. OS2 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A2.
  3. OS3 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin incheierea parteneriatelor de practica cu operatorii economici din aria de implementare a proiectului cu activitatea predominanta in sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si in domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, precum si prin derularea unei campanii de informare coordonata in ambele sensuri cu privire la importanta si necesitatea stagiilor de practica pentru elevi si angajatori. OS3 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A3.
  4. OS 4 - Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii de liceu la 8 targuri pentru firmele de exercitiu, 12 concursuri pe meserii si la certificarea competentelor informatice pentru obinerea certificatului ECDL. OS4 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A4. Proiectul vizeaza sprijinirea si imbunatatirea procesului de invatare practica al scolilor, aducand elemente de valoare adaugata.

Proiectul vizeaza sprijinirea si imbunatatirea procesului de invatare practica al scolilor, aducand elemente de valoare adaugata.

EFECTELE POZITIVE GENERATE PE TERMEN LUNG SUNT:

• Identificarea domeniilor ocupationale si analiza intereselor si preferintelor elevilor;

• Dezvoltarea capacitatii elevilor de planificare a carierei;

• Rezolvarea unor dificultati specifice deciziei de cariera;

• Indrumarea elevilor catre profesii conforme cu nivelul si dorintele lor;

• Planificarea carierei si a traseului profesional;

• Cunoasterea/evaluarea propriei persoane pentru a lua decizii eficiente in traseul educational si profesional;

• Consilierea elevilor in cariera lor pentru a lua o decizie buna de cariera prin metode/tehnici stiintifice;

• 120 elevi recrutati, selectati si consiliati, 92 elevi certificati;

• Minim 26 de elevi isi vor gasi un loc de munca;

• Minim 12 elevi vor continua studiile/vor urma un curs de formare la finalizarea calitatii de participanti in cadrul proiectului;

• 120 elevi vor obtine permisiul de conducere a calcultorului – ECDL

Galerie eveniment: Seiune de informare a elevilor cu privire la orgranizarea stagiilor de practica din cadrul proiectului

Galerie eveniment: Prima intalnire cu copii de clasa A IX A, A X A SI A XI A dupa scenariul rosu

Intalnire cu beneficiarii 04.03-05.03.2021

In data de 04.03.2021 si 05.03.2021, in cadrul platformei ZOOM, au avut loc doua sedinte cu beneficiarii proiectului "Un viitor mai bun prin educatie" si antreprenorii implicati in acest proiect. Scopul acestei intalniri a fost cunoasterea elevilor din cadrul ŞCOLII PROFESIONALE “DANUBIUS” TULCEA , respectiv Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”.In cadrul acestor sedinte s-au purtat discutii legate de procedura de infiintare a firmelor de exercitiu la ROCT , documentele necesare, precum si alegerea denumirii acestor firme.

Intalnire cu beneficiarii 25.03-26.03.2021

In cadrul platformei ZOOM, in data de 25.03.2021 si 26.03.2021 au avut loc doua sedinte cu elevii din cadrul Şcolii profesionale “Danubius” Tulcea, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” si antreprenorii implicati in proiectul "Un viitor mai bun prin educatie". In cadrul acestor sedinte s-au purtat discutii legate de scopul, importanta si pasii necesari in vederea realizarii unui CV si s-au reluat informatiile discutate in sedintele anterioare referitoare la firmele de exercitiu.

Sedinta beneficiari 22.04.2021

In data de 22.04.2021, a avut loc o intalnire, in cadrul platformei Zoom cu beneficiarii proiectului "Un viitor mai bun prin educatie" - elevii de la Scoala Profesioanala "Danubius" - si antreprenorii implicati in acest proiect. Astfel, s-au purtat discutii referitoare la modul in care ar trebui sa ne prezentam pentru un interviu de angajare, greseli de evitat si ce intrebari putem adresa angajatorului. De asemenea, s-au reluat discutiile referitoare la intocmirea documentelor necesare pentru infiintarea firmelor de exercitiu.

Sedinta 26.04.2021

In cadrul intalnirii din data de 26.04.2021 cu beneficiarii proiectului "Un viitor mai bun prin educatie", elevii Liceului Mihai Viteazu, a fost invitat domnul Razvan Stanca, reprezentant al companiei NHR Agropartners SRL. Subiectul discutiilor purtate astazi, a avut ca tema principala caracteristiciile si functiile unei masini agricole, a unui tractor. De asemenea, s-au mai purtat discutii referitoare la cunostintele ce necesita a fi acumulate pentru a putea infiinta si organiza o societate, ce reprezinta capitalul social, cum putem alege obiectul de activitate al societatii si pasii necesari in vederea autorizarii si functionarii unei firme.

Activitate 25.05.2021

Beneficiarii proiectului "Un viitor mai bun prin educatie", elevii Liceului Tehnologic Mihai Viteazu, s-au bucurat ieri, 25.05.2021, de o activitate practica in aer liber la furnizorul de utilaje New Holland. In cadrul acestei activitati, elevii au aflat mai multe informatii despre caracteristicile si functiile unui tractor agricol.

Activitate 26.05.2021

Scoala Profesionala Danubius Tulcea in colaborare cu Ymac Saby Company SRL si Patronatul National Al Femeilor de Afaceri din IMM, au organizat ieri, 26.05.2021, un concurs pe meserii in cadrul proiectului "Un viitor mai bun - Prin educatie POCU/711/6/14".Elevii de la Scoala Profesionala Danubius au avut de sustinut doua probe, o proba scrisa si una practica. In cadrul probei practice, elevii de la specializarea estetica si igiena corpului omenesc au avut de realizat o coafura, iar elevii de la specializarea comert, de realizat receptia unui lot de marfa. Echipele formate in cadrul concursului au primit premii in functie de rezultate.

Concurs Mihai Viteazul - 03.06.2021

In cadrul proiectului "Un viitor mai bun - Prin Educatie POCU/711/6/14" s-a desfasurat in data de 03.06.2021, primul concurs pe meserii de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul. Beneficiarii proiectului, supervizati de cadrele didactice si coordonatorii de practica, au avut de intocmit si prezentat diverse proiecte in functie de temele alese de catre acestia. Elevii care au participat la acest concurs au primit premii in functie de rezultate.

Intalnire online 11.06.2021

Beneficiarii proiectului "Un viitor mai bun - Prin Educatie POCU/711/6/14", elevii de la Scoala Profesionala Danubius, au avut o intalnire pe platforma Zoom cu antreprenorii implicati in acest proiect, in data de 11.06.2021. In cadrul intalnirii, elevilor le-a fost prezentata firma de exercitiu infiintata pe platforma ROCT. De asemenea, acestia au invatat cum pot folosi platforma pentru a adauga produse sau servicii, pentru a vizualiza documente si a realiza tranzactii.

Practica Scoala Profesionala Danubius

Proiectul "Un viitor mai bun - Prin Educatie POCU/711/6/14", vine in completarea practicii scolare a beneficiarilor proiectului, elevii de la Scoala Profesionala Danubius, cu noi tehnici de lucru in domeniul cosmeticii, pentru elevii de la specializarea estetica si igiena corpului omenesc, si cu descrierea modalitatilor de inregistrare a documentelor contabile dintr-o organizatie pentru elevii de la specializarea comert. In cadrul practicii, beneficiarii au fost asistati de expertul de practica din proiect, impreuna cu coordonatorul stagii de practica si reprezentatul scolii.

Intalnire Zoom - 24.06.2021

In data de 24.06.2021, elevii de la Scoala Profesionala Danubius, au avut o intalnire in cadrul platformei Zoom cu antreprenorii implicati in proiectul "Un viitor mai bun - Prin Educatie POCU/711/6/14". Elevii au folosit platforma ROCT pentru a denumi, descrie si adauga produse in catalogul virtual al firmei de exercitiu infiintate.

Practica elevi

Elevii din clasa a IX a de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, au inceput practica organizata in cadrul proiectului "Un viitor mai bun - Prin educatie POCU/711/6/14". Astfel, in primele zile de paractica, elevii au vizionat mai multe modele de tractoare agricole si de asemenea, au aflat mai multe informatii despre caracteristicile si functiile acestora.

Remembering!!! Un an de proiect ! Sa incepem cu forte noi !

SUCCES IN NOUL AN SCOLAR!

"Copiii sunt ca apa: daca ii ingradesti si ii controlezi prea mult vor stagna, daca ii lasai sa faca tot ce vor fara interdictie , vor crea dezastre;dar daca ii indrumi usor pe calea cea dreapta, iti vor aduce multa bucurie si vor da viata oricarui lucru atins de ei."
Noul An scolar sa aduca rezultate frumoase tuturor copiilor si parintilor si in mod deosebit copiilor cu care lucram in proiectele noastre - Liceul Tehnologic Mihai Viteazu Constanta, Scoala Profesionala Danubius Tulcea,Scoala Gimnaziala Silistea, Scoala Gimnaziala "George Cosbuc" 23 August,Scoala Gimnaziala "Ion Ghica" Tortoman.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com