Proiect "Un viitor mai bun - prin educatie" Contract: POCU/711/6/14

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020
Axa prioritară 6: Educație și competențe
POCU/711/6/14/Creșterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI/14/
Obiectiv specific: Creșterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC şi din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI

0
ELEVI BENEFICIAZA DE SPRIJIN PENTRU PARTICIPAREA LA PROGRAME DE EDUCATIE
0
ELEVI VOR OBTINE PERMISUL ECDL

OBIECTIVUL GENERAL al proiectului il reprezinta asigurarea unei rate crescute de participare a 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii din cadrul – ŞCOLII PROFESIONALE “DANUBIUS” TULCEA; Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, la programe de invatare la locul de munca pe o perioada de 24 de luni, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI.

Pe termen lung, se vor crea astfel oportunitati sporite de integrare in munca a celor 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii, prin formarea si dezvoltarea de competente profesionale si transversale. Astfel, proiectul contribuie la realizarea obiectivului general al POCU. Proiectul genereaza un efect pozitiv pe termen lung, prin armonizarea studiilor teoretice cu cerintele pietei muncii, contribuind astfel la cresterea sanselor de incadrare pe piata muncii a viitorilor absolventi.

Prin obiectivul general al proiectului se urmareste ca 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii sa beneficieze de sprijin pentru participarea la programe de educatie/FP.

Ideea de baza a proiectului este: „Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.”

Obiectivele specifice ale proiectului

  1. OS1– Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 elevi din care minim 11% rromi / rural (14 elevi) de liceu la programe de invatare la locul de munca. OS 1 contribuie la atingerea indicatorului 4S131 si se realizeaza prin implementarea activitatii A1.
  2. OS2– Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 elevi din care minim 11% rromi / rural (14 elevi) de liceu la servicii de consiliere si orientare profesionala. OS2 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A2.
  3. OS3– Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin incheierea parteneriatelor de practica cu operatorii economici din aria de implementare a proiectului cu activitatea predominanta in sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si in domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, precum si prin derularea unei campanii de informare coordonata in ambele sensuri cu privire la importanta si necesitatea stagiilor de practica pentru elevi si angajatori. OS3 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A3.
  4. OS 4– Cresterea participarii la programe de invatare la locul de munca a elevilor din invatamantul secundar, cu accent pe sectoarele economice cu potential competitiv identificate conform SNC si din domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI, prin participarea a 120 de elevi teritoriul ITI Delta Dunarii de liceu la 8 targuri pentru firmele de exercitiu, 12 concursuri pe meserii si la certificarea competentelor informatice pentru obinerea certificatului ECDL. OS4 contribuie la atingerea indicatorilor 4S131, 4S120, 4S121, 4S122 si se realizeaza prin implementarea activitatii A4. Proiectul vizeaza sprijinirea si imbunatatirea procesului de invatare practica al scolilor, aducand elemente de valoare adaugata.

Proiectul vizeaza sprijinirea si imbunatatirea procesului de invatare practica al scolilor, aducand elemente de valoare adaugata.

EFECTELE POZITIVE GENERATE PE TERMEN LUNG SUNT:

-Identificarea domeniilor ocupationale si analiza intereselor si preferintelor elevilor;

-Dezvoltarea capacitatii elevilor de planificare a carierei;

-Rezolvarea unor dificultati specifice deciziei de cariera;

-Indrumarea elevilor catre profesii conforme cu nivelul si dorintele lor;

-Planificarea carierei si a traseului profesional;

-Cunoasterea/evaluarea propriei persoane pentru a lua decizii eficiente in traseul educational si profesional;

-Consilierea elevilor in cariera lor pentru a lua o decizie buna de cariera prin metode/tehnici stiintifice;

-120 elevi recrutati, selectati si consiliati, 92 elevi certificati;

-Minim 26 de elevi isi vor gasi un loc de munca;

-Minim 12 elevi vor continua studiile/vor urma un curs de formare la finalizarea calitatii de participanti in cadrul proiectului;

-120 elevi vor obtine permisiul de conducere a calcultorului – ECDL

GALERIE EVENIMENT: SEIUNE DE INFORMARE A ELEVILOR CU PRIVIRE LA ORGRANIZAREA STAGIILOR DE PRACTICA DIN CADRUL PROIECTULUI
GALERIE EVENIMENT: PRIMA INTALNIRE CU COPII DE CLASA A IX A, A X A SI A XI A DUPA SCENARIUL ROSU
INTALNIRE CU BENEFICIARII 04.03-05.03.2021

In data de 04.03.2021 si 05.03.2021, in cadrul platformei ZOOM, au avut loc doua sedinte cu beneficiarii proiectului „Un viitor mai bun prin educatie” si antreprenorii implicati in acest proiect. Scopul acestei intalniri a fost cunoasterea elevilor din cadrul ŞCOLII PROFESIONALE “DANUBIUS” TULCEA , respectiv Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”.In cadrul acestor sedinte s-au purtat discutii legate de procedura de infiintare a firmelor de exercitiu la ROCT , documentele necesare, precum si alegerea denumirii acestor firme.

INTALNIRE CU BENEFICIARII 25.03-26.03.2021

In cadrul platformei ZOOM, in data de 25.03.2021 si 26.03.2021 au avut loc doua sedinte cu elevii din cadrul Şcolii profesionale “Danubius” Tulcea, Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” si antreprenorii implicati in proiectul „Un viitor mai bun prin educatie”. In cadrul acestor sedinte s-au purtat discutii legate de scopul, importanta si pasii necesari in vederea realizarii unui CV si s-au reluat informatiile discutate in sedintele anterioare referitoare la firmele de exercitiu.

SEDINTA BENEFICIARI 22.04.2021

In data de 22.04.2021, a avut loc o intalnire, in cadrul platformei Zoom cu beneficiarii proiectului „Un viitor mai bun prin educatie” – elevii de la Scoala Profesioanala „Danubius” – si antreprenorii implicati in acest proiect. Astfel, s-au purtat discutii referitoare la modul in care ar trebui sa ne prezentam pentru un interviu de angajare, greseli de evitat si ce intrebari putem adresa angajatorului. De asemenea, s-au reluat discutiile referitoare la intocmirea documentelor necesare pentru infiintarea firmelor de exercitiu.

SEDINTA 26.04.2021

In cadrul intalnirii din data de 26.04.2021 cu beneficiarii proiectului „Un viitor mai bun prin educatie”, elevii Liceului Mihai Viteazu, a fost invitat domnul Razvan Stanca, reprezentant al companiei NHR Agropartners SRL. Subiectul discutiilor purtate astazi, a avut ca tema principala caracteristiciile si functiile unei masini agricole, a unui tractor. De asemenea, s-au mai purtat discutii referitoare la cunostintele ce necesita a fi acumulate pentru a putea infiinta si organiza o societate, ce reprezinta capitalul social, cum putem alege obiectul de activitate al societatii si pasii necesari in vederea autorizarii si functionarii unei firme.

ACTIVITATE 25.05.2021

Elevii Liceului Tehnologic Mihai Viteazu, s-au bucurat ieri, 25.05.2021, de o activitate practica in aer liber la furnizorul de utilaje New Holland. In cadrul acestei activitati, elevii au aflat mai multe informatii despre caracteristicile si functiile unui tractor agricol.

PRIMUL CONCURS PE MESERII - SCOALA PROFESIONALA DANUBIUS

Scoala Profesionala Danubius Tulcea in colaborare cu Ymac Saby Company SRL si Patronatul National Al Femeilor de Afaceri din IMM, au organizat ieri, 26.05.2021, un concurs pe meserii in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”.Elevii de la Scoala Profesionala Danubius au avut de sustinut doua probe, o proba scrisa si una practica. In cadrul probei practice, elevii de la specializarea estetica si igiena corpului omenesc au avut de realizat o coafura, iar elevii de la specializarea comert, de realizat receptia unui lot de marfa. Echipele formate in cadrul concursului au primit premii in functie de rezultate.

CONCURS PE MESERII LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL - 03.06.2021
In cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educatie POCU/711/6/14” s-a desfasurat in data de 03.06.2021, primul concurs pe meserii de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul. Beneficiarii proiectului, supervizati de cadrele didactice si coordonatorii de practica, au avut de intocmit si prezentat diverse proiecte in functie de temele alese de catre acestia. Elevii care au participat la acest concurs au primit premii in functie de rezultate.
INTALNIRE ONLINE 11.06.2021

Beneficiarii proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educatie POCU/711/6/14”, elevii de la Scoala Profesionala Danubius, au avut o intalnire pe platforma Zoom cu antreprenorii implicati in acest proiect, in data de 11.06.2021. In cadrul intalnirii, elevilor le-a fost prezentata firma de exercitiu infiintata pe platforma ROCT. De asemenea, acestia au invatat cum pot folosi platforma pentru a adauga produse sau servicii, pentru a vizualiza documente si a realiza tranzactii.

PRACTICA SCOALA PROFESIONALA DANUBIUS

Proiectul „Un viitor mai bun – Prin Educatie POCU/711/6/14”, vine in completarea practicii scolare a beneficiarilor proiectului, elevii de la Scoala Profesionala Danubius, cu noi tehnici de lucru in domeniul cosmeticii, pentru elevii de la specializarea estetica si igiena corpului omenesc, si cu descrierea modalitatilor de inregistrare a documentelor contabile dintr-o organizatie pentru elevii de la specializarea comert. In cadrul practicii, beneficiarii au fost asistati de expertul de practica din proiect, impreuna cu coordonatorul stagii de practica si reprezentatul scolii.

INTALNIRE ZOOM - 24.06.2021

In data de 24.06.2021, elevii de la Scoala Profesionala Danubius, au avut o intalnire in cadrul platformei Zoom cu antreprenorii implicati in proiectul „Un viitor mai bun – Prin Educatie POCU/711/6/14”. Elevii au folosit platforma ROCT pentru a denumi, descrie si adauga produse in catalogul virtual al firmei de exercitiu infiintate.

STAGII DE PRACTICA ELEVI

Elevii din clasa a IX a de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, au inceput practica organizata in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”. Astfel, in primele zile de paractica, elevii au vizionat mai multe modele de tractoare agricole si de asemenea, au aflat mai multe informatii despre caracteristicile si functiile acestora.

SUCCES IN NOUL AN SCOLAR!

„Copiii sunt ca apa: daca ii ingradesti si ii controlezi prea mult vor stagna, daca ii lasai sa faca tot ce vor fara interdictie , vor crea dezastre;dar daca ii indrumi usor pe calea cea dreapta, iti vor aduce multa bucurie si vor da viata oricarui lucru atins de ei.”

Noul An scolar sa aduca rezultate frumoase tuturor copiilor si parintilor si in mod deosebit copiilor cu care lucram in proiectele noastre – Liceul Tehnologic Mihai Viteazu Constanta, Scoala Profesionala Danubius Tulcea,Scoala Gimnaziala Silistea, Scoala Gimnaziala „George Cosbuc” 23 August,Scoala Gimnaziala „Ion Ghica” Tortoman.

SESIUNE INFORMARE ELEVI - LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL

Partenerii proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educație POCU/711/6/14”, au stabilit încă de la începutul lunii în cadrul sesiunilor de informare, programul de lucru împreună cu cadrele didactice de la Liceul Mihai Viteazu și Școala Profesională Danubius. De asemenea, partenerii din cadrul proiectului împreună cu elevii de la Liceul Mihai Viteazu au trecut în revistă toate activitățile stabilite a se desfășura precum, graficul de derulare a stagiilor de practică, calendarul de concursuri și târguri pe meserii din cadrul firmelor de exercițiu, programul de susținere a examenului ECDL.

SESIUNE INFORMARE ELEVI - SCOALA PROFESIONALA DANUBIUS

Partenerii proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educație POCU/711/6/14”, împreună cu beneficiarii, elevii de la Scoala Profesionala Danubius si Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, au stabilit in urma sesiunilor de informare, activitatile care urmeaza sa se desfasoare in perioada urmatoare in cadrul proiectului precum, perioada de organizare a concursurilor și târgurilor pe meserii din cadrul firmelor de exercițiu, perioada de derulare a stagiilor de practică, programul de susținere a examenului ECDL.

INTALNIRE ZOOM - 27.09 SI 29.09

In cadrul intalnirilor online din data de 27.09 si 29.09 in cadrul platformei Zoom cu beneficiarii proiectului „Un viitor mai bun prin educatie” – elevii de la Scoala Profesioanala Danubius, elevii de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul si antreprenorii implicati in proiect, s-au purtat discutii referitoare la tematica si modalitatea de organizare a concursurilor pe meserii si targurilor din cadrul activitatii firmelor de exercitiu, avantajele obtinerii permisului ECDL, precum si perioada de derulare a stagiilor de practica de care elevii pot beneficia in cadrul proiectului.

INTALNIRE ZOOM - 14.10.2021

In data de 14.10.2021 in cadrul intalnirii online desfasurata pe platforma Zoom cu beneficiarii proiectului „Un viitor mai bun prin educatie” – elevii de la Scoala Profesionala Danubius si elevii de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul si antreprenorii implicati in acest proiect, elevii au invatat cum sa identifice acei lideri care pot fi un model demn de urmat in viata. De asemenea, au fost stabilite rolurile elevilor in cadrul firmelor de exercitiu si s-au purtat discutii referitoare la stagiul de practica.

INTALNIRE ELEVI SCOALA PROFESIONALA DANUBIUS

Elevii de la Scoala Profesionala Danubius continua activitatile din cadrul proiectului – „Un viitor mai bun – Prin Educatie!” si impreuna cu antreprenorii implicati, se pregatesc pentru concursurile pe meserii si pentru targurile firmelor de exercitiu care urmeaza sa se desfasoare in perioada urmatoare. De asemenea, acestia au fost incurajati sa participe la toate activitatile desfasurate in cadrul proiectului si sa beneficieze atat de instruirea si indrumarea in domeniul competentelor digitale cat si de stagiile de practica desfasurate la diversi agenti economici colaboratori.

CONCURSURI PE MESERII SCOALA PROFESIONALA DANUBIUS

Scoala Profesionala Danubius Tulcea in colaborare cu Ymac Saby Company SRL si Patronatul National Al Femeilor de Afaceri din IMM, au organizat in data de 24.11.2021, trei concursuri pe meserii in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”.Elevii de la Scoala Profesionala Danubius au avut de sustinut doua probe in cadrul concursurilor, o proba scrisa si una practica. In cadrul probei practice, elevii de la specializarea Estetica si igiena corpului omenesc au avut de realizat o coafura pe baza impletiturilor, adaptata la caracteristicile „clientei”, iar elevii de la specializarea Comert, au avut de completat o factura fiscala, o chitanta cu suma contravalorii facturii si de realizat un monetar dupa modelul oferit. Echipele formate in cadrul concursurilor vor primi premii in functie de rezultatele obtinute.

PARTICIPARE LA TARGUL INTREPRINDERILOR SIMULATE SI AL FIRMELOR DE EXERCITIU 09.12.2021
In cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educatie!”, membrii echipei de proiect au participat la Targul Intreprinderilor Simulate al Firmelor de Exercitiu „Vreau sa fiu Antreprenor!” editia a III a, desfasurat prin intermediul proiectului „SAS UAB-PRMOTOR al spiritului antreprenorial” din cadrul Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si finantat de Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior, eveniment desfasurat online. La acest eveniment s-a participat cu cataloagele firmelor de exercitiu intocmite de elevi la sectiunea „Cel mai bun catalog”. De asemenea, elevii au castigat diplome de participare si mentiuni.
INTALNIRE CU ELEVII DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL

In data de 26.01.2022, a avut loc o intalnire desfasurata la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”. Elevii de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul au aflat mai multe informatii cu privire la Activitate A 4.1Infiintarea si dezvoltarea firmelor de exercitiu: targuri. Acestora li s-a prezentat targurile firmelor de exercitiu care urmeaza sa se desfasoare in perioada urmatoare si s-au inscris sa participe la acestea.

INTALNIRE CU ELEVII DE LA SCOALA PROFESIONALA DANUBIUS

In data de 26.01.2022, a avut loc o intalnire desfasurata la Scoala Profesionala Danubius in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”. Elevii de la Scoala Profesionala Danubius au aflat mai multe informatii cu privire la Activitate A 4.1Infiintarea si dezvoltarea firmelor de exercitiu: targuri. Acestora li s-a prezentat targurile firmelor de exercitiu care urmeaza sa se desfasoare in perioada urmatoare si s-au inscris sa participe la acestea.

INTALNIRE CU ELEVII DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL
In data de 31.01.2022, s-a organizat la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, o intalnire cu elevii implicati in proiectul „Un viitor mai bun – Prin Educatie!” si un antreprenor de succes din Jurilovca. Ion Andrei a vorbit copiilor despre evolutia in cariera si ceea ce inseamna succesul in afacerile agricole. Meseria de mecanic agricol este una care ofera nenumarate oportunitati, iar elevii Liceului Mihai Viteazul au aflat aspecte practice ale viitoarei meserii.
Multumim frumos pentru implicare Ion Andrei!
INTALNIRE CU ELEVII DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL
In cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educatie!”, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, si responsabilii de activitate proiect au lucrat impreuna in vederea pregatirii examenului de ECDL. Acestia beneficiaza in cadrul proiectului de cursuri de pregatire si dezvoltare a competentelor digitale, in vederea obtinerii Permisului ECDL pe care il pot utiliza mai tarziu pentru a-si echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Național.
INTALNIRE CU ELEVII DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL
02.02.2022
In cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educatie!”, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul si responsabilii de activitate proiect au lucrat impreuna in data de 02.02.2022 la firmele de exercitiu. In acest sens au realizat impreuna mai multe slogan-uri pentru cele doua firme de exercitiu infiintate in cadrul activitatii A 4.1 Infiintarea si dezvoltarea firmelor de exercitiu: targuri.
INTALNIRE CU ELEVII DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL
04.02.2022
Elevii de la Scoala Profesionala Danubius si responsabilul de activitatea A 4.3 Instrumente inovative de evaluare a competentelor prin intermediul TIC -ECDL (competente digitale de baza) in cadrul proiectului, au lucrat impreuna teste de de evaluare a competentelor digitale in vederea pregatirii pentru sustinerea examenului de ECDL. 
INTALNIRE CU ELEVII DE LA LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL
10.02.2022
Elevii de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul continua activitatile din cadrul proiectului – „Un viitor mai bun – Prin Educatie!” si impreuna cu responsabilii de proiect, au realizat cataloage de promovare a serviciilor si produselor firmelor de exercitiu. De asemenea, acestia au fost incurajati sa participe la toate activitatile desfasurate in cadrul proiectului si sa beneficieze atat de instruirea si indrumarea in domeniul competentelor digitale cat si de stagiile de practica desfasurate la diversi agenti economici.
STAGII DE PRACTICA - LICEUL MIHAI VITEAZUL
07.03.2022-31.03.2022
In perioada 07.03.2022 – 31.03.2022 elevii din clasa a XI a de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, au desfasurat practica organizata in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”.Elevii au aflat mai multe informatii referitoare la exploatarea masinilor si agregatelor agricole
TARGUL FIRMELOR DE EXERCITIU
10.03.2022
In data de 10 martie in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin Educatie” a avut loc la Tulcea, Targul Firmelor de Exercitiu. Elevii Liceului Tehnologic Mihai Viteazul din Constanta impreuna cu elevii Scolii Profesionale Danubius au participat la 5 concursuri organizate de echipa de implementare a proiectului.
Multumim tuturor celor care ne-au acordat suportul in organizarea evenimentului -Primarul orasului Tulcea Ștefan Ilie, Primarul comunei Mihai Viteazu Gheorghe Grameni, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, Sterica Fudulea – secretar General al CNIPMMR, Scoala Profesională ”Danubius” , Liceul Tehnologic Mihai Viteazul !
CONCURSURI PE MESERII - LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL

Liceul Tehnologic Mihai Viteazul in colaborare cu Ymac Saby Company SRL si Patronatul National Al Femeilor de Afaceri din IMM, au organizat doua concursuri pe meserii in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”. Elevii de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul au avut de sustinut in cadrul primului concurs o proba teoretica care a constat in sustinerea proiectelor realizate conform temelor de concurs. Pentru cel de-al doilea concurs elevii au avut de sustinut o proba practica de sudura.

CONCURSURI PE MESERII - SCOALA PROFESIONALA DANUBIUS

Scoala Profesionala Danubius Tulcea in colaborare cu Ymac Saby Company SRL si Patronatul National Al Femeilor de Afaceri din IMM, au organizat trei concursuri pe meserii in cadrul proiectului „Un viitor mai bun – Prin educatie POCU/711/6/14”. Elevii de la Scoala Profesionala Danubius au avut de sustinut doua probe in cadrul concursurilor, o proba scrisa si una practica, intocmite conform specializarii elevilor. Astfel, elevii de la specializarea estetica si igiena corpului omenesc au avut de realizat operatii specifice comercializarii produselor estetice, iar elevii de la specializarea comert au participat la procesul de vanzare in cadrul unui raion de legume-fructe.

TARGUL FIRMELOR DE EXERCITIU EDITIA A II A
09 Mai 2022 – o zi cu semnificații multiple, Ziua Portului Românesc, Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat a Romaniei, Ziua Victoriei în cel de-al doilea Razboi Mondial, o zi pe care PNFAIMM a sărbătorit-o prin implicarea în comunitate, participând la Targul Firmelor de exercițiu „Invățăm, Inovăm și Câștigăm” – din cadrul proiectului „Un Viitor mai bun prin Educație”.
Alături de primarul comunei Mihai Viteazu dl Gheorghe Grameni, de IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, de directorul Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” Constanța și directorului Scolii Profesionale „Danubius” Tulcea, a fost prezentă și echipa de implementare a proiectului formată din doamna președinte PNFAIMM Elena Coanda, doamna Monica Antonaru și doamna Iuliana Constantin.
Scopul proiectului „Un viitor mai bun – prin educație” este acela de creștere a participării elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, în programe de învâțare la locul de munca.
Consiliere elevi Scoala Profesionala Danubius

Elevii scolii Danubius participanti la proiectul „Un Viitor mai Bun – Prin Educatie!” au fost consiliati sa se inscrie si la alte cursuri de pregatire profesionala.

Diseminarea rezultatelor proiectului altor elevi de liceu
TOOLKIT si bune practici insusite prin derularea proiectului "Un viitor mai bun - Prin Educatie!"
COMUNICAT INCHIDERE PROIECT