Proiect: "Sa vorbim Afacereza"
Cine suntem si ce ne dorim? – Cei care ne cunosc deja ne-au numit prieteni, indrumatori pe drumul catre succes sau calauze in viata.
“Sa vorbim afacereza” – a fost unul din proiectele care a luat nastere din dorinta de a raspunde realist la intrebarea “Ce vrei sa devii, cand vei fi mare?”.
Noi credem ca a fost mai mult decat un proiect si suntem convinsi ca prin intermediul acestui proiect am reusit sa evoluam!
Ne-am propus si am ajutam elevii sa isi descopere abilitatile, sau pasiunile. Sa le cultive si sa le tranforme in profesiile lor. Iar pentru asta ne-am angajat si i-am sprijinit in tot acest proces.
Noi suntem cei care au indrumat copiii sa ajunga mai departe decat viseaza.
Nimic nu este imposibil! Trebuie doar sa invatam si ulterior sa urmam pasii corecti. Cum ajung sa ocup o functie de conducere? Ce trebuie sa fac pentru a avea profesia la care visez? Cum poate lua nastere o afacere?
Cele mai multe dintre companiile mondiale au pornit de la o dorinta. Cele mai multe presonalitati care si-au pus amprenta asupra lumii intregi au avut un vis.
Acolo unde exista o idee corect exploatata, se nasc o afacere si un om de succes! Acesta este motivul pentru care ne dorim sa indrumam elevii, inca din clasele gimnaziale, catre #afacereza.
Haideti, sa o privim ca pe o materie, din care elevii invata sa devina lideri si antreprenori.
Obiectivele proiectului au fost:
– Identificarea ideilor care v-ar putea creste bugetul, si v-ar face sa castigati bani intr-un mod autentic;
– Obtinerea unui echilibru intre cheltuieli si economii;
– Ancorarea in mentalitatea omului prosper;
– Invatarea obiceiurile financiare bune pentru dumneavoastra;
– Sa analizam si sa concluzionam care este personalitatea dumneavoastra financiara;
– La final se va obtine un sistem clar si organizat prin care va aveti putea gestiona veniturile si va veti obtine libertate financiara.
Reusite:
– Mai multe institutii scolare, din judetul Constanta au imbratisat deja, proiectul nostru.
– Am castigat sustinere mai multor insitutii private, cat si de stat.
– Feedback-ul elevilor a fost unul pozitiv. Dupa intalnirile in care am prezentat pasii catre o reusita financiara, am fost abordati atat de elevi, parinti cat si de cadrele didactice pentru a continua cursurile financiare.
– Elevii au invatat termeni noi, au deprins obiceiuri financiare constructive si au inteles ca doar cu indrumare specializata pot deveni lideri.
Concluzie:
– Daca vreti sa conduceti oamenii este necesar sa stapaniti foarte bine cuvintele si sa aveti o educatie financiara, pe masura asteptarilor.
Motto:
Noi invatam elevii cum sa devina “oameni mari”!
Evenimente - 2018 -
16 Noiembrie 2019
Organizatorii proiectului „Sa Vorbim Afacereza” au avut prima intalnire cu elevii claselor a VII a de la Scoala Gimnaziala ” Ion Ghica” din localitatea Tortoman.
O intalnire emotionanta, interactiva, care a incarcat persoanele participante cu energie pozitiva si satisfactia lucrului bine facut.
S-a discutat despre conceptul de afacere si om de afaceri, elevii au dat exemple de antreprenori, romani si internationali, cunoscuți de ei, iar noi am încercat sa le povestim cate ceva despre succesul acestora.
21 Noiembrie 2019
5 Decembrie 2019
- 2019 -
31 Ianuarie 2019
7 Martie 2019
20 Aprilie 2019
11 Iunie 2019
7 Noiembrie 2019
Ne jucam și învățam Sa vorbim Afacereza, alături de elevii de la Școala Gimnaziala Nicolae Iorga din comuna Moșneni – prima intalnire din anul scolar 2019 – 2020. Impreuna cu 87 de copii minunati am vorbit despre oameni de afaceri si businessuri, am depanat povestea de succes a unei afaceri românești și am exersat salutul și prezentarea intr-o întâlnire.Felicitări elevilor dim clasele V-VIII pentru jocul de echipa! Felicitări conducerii școlii pentru felul in care susține proiectele de antreprenoriat și comunicare!